Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Διδάγματα αγάπης προς την μικρή μου κόρη

Αγαπημένη μου κόρη,

Τώρα που ξεκινάς με θάρρος και περιέργεια τα πρώτα σου ανοίγματα στον κόσμο μας, μοιάζει να είναι η στιγμή των πρώτων διδαχων απο τη μαμά σου. Διδαχες βγαλμενες από τα δικα μου βιώματα, παθηματα που εγιναν, ή ακόμη γίνονται, τα δικά μου μαθήματα.

Θα βρεθούν κάποιοι να σου πουν οτι η ζωη αξίζει μόνο αν βρεις ενα διαμάντι που βρίσκεται θαμμένο βαθιά μέσα στην άμμο.Εσύ κάνε αυτό που λέει η ψυχή σου. Αν θες να ψάξεις να το βρεις, κάντο. Να θυμασαι όμως πως το μεγαλείο της ζωής θα λάμψει μπροστά σου όχι όταν αντικρίσεις το διαμάντι, αλλά οταν θα βουτας τα χερια σου στην άμμο, όταν θα ματώνουν οι παλάμες από το σκάψιμο, όταν η υπομονή σου θα φτάνει στα ορια της γιατί η κούραση της προσπάθειας σε καταβάλλει, όταν η βουή της θάλασσας θα σε συντροφεύει και στ αυτια σου θα ναι το μόνο βάλσαμο, όταν το ηλιοβασιλεμα θα σου θυμίζει κάθε βράδυ την ιδια ώρα πώς η αξία της ζωής δεν βρίσκεται καπου θαμμένη για να μη τη βλέπεις. Το διαμάντι της Ζωης ειναι μπροστα σου, γύρω σου τοσο απλόχερα δοσμένο και δεν χρειάζεται να ψαξεις μακρυα.
Στα απλά πράγματα, εκει κρύβεται η Ζωή και το μεγαλείο της. Σε μια αγκαλιά, σε ένα βλέμμα, σε μια βουτιά στη θάλασσα,σε μια αναπνοή μεσα στο δάσος, σε ενα κελαηδησμα πουλιού. Το διαμάντι ειναι ήδη στα χέρια σου. Εσυ πάλεψε και μάτωσε τις παλάμες σου για να μη το χασεις!

Κι αν έχεις απορία, ποιά αγκαλιά να εμπιστευτείς και ποιό βλέμμα να πιστέψεις,η απάντηση να ξερεις κρύβεται στους χτύπους  της καρδιάς σου και στους πόρους του δερματός σου. Εκει, στο σωμα ειναι κρυμμενη όλη η σοφία της Γνωσης!

Οι άνθρωποι ειμαστε φτιαγμένοι για να κοιταμε ψηλά, να μη σκύβουμε κεφάλι, να κοιτάμε κατάματα τις δυσκολιες και τις ευκολίες και με το πολυμηχανο μυαλό μας να προχωραμε πάντα μπροστά. Μα,είναι εντάξει να λυγίσεις στο δρόμο,να σταματήσεις για να ξαποστάσεις, να πέσει το βλεμμα στη γη. Ειναι απαραίτητο γιατι μετά η ανύψωση σου θα είναι αυθεντική και δυνατότερη απο πριν, πολλά υποσχόμενη.

Στους ανθρώπους που μπορεί να σε πληγωσουν, θα βρεις πολλούς στο δρομο σου, μη κρατησεις κακία. Πες ευχαριστώ για οτι σε δίδαξαν και αποχαιρέτησε με σεβασμό. Πάντα με σεβασμό. Σε αυτούς που εσύ θα πληγωσεις, ζητα Συγγνώμη βαθιά και ουσιαστική. Είναι βάλσαμο στις ψυχες των ανθρωπων η αληθινή Συγγνώμη.

Μα, να θυμάσαι τίποτα δεν είναι πιο μεγάλο,πιο αληθινό,πιο μεγαλειώδες από το
Σ αγαπώ! Να το λες και να το μοιράζεσαι σε κάθε ευκαιρία. Τότε, η ζωή απλοχερα θα σε ανταμείψει με τα δωρα της, αυτά που εσύ επιθυμείς!

Έχε πίστη στον εαυτό σου σε αυτό το ταξίδι σου που μόλις ξεκίνησε κι εγω θα είμαι κάπου εκει διακριτικά όταν με χρειάζεσαι για να σου φέγγω καλύτερα το μονοπάτι με το φως της αγάπης που πλημμυρίζει την καρδιά μου για σενα.

Η μαμά σου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου