Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση γονέων με δωρεάν συμμετοχή


Σήμερα οι γονείς χρειάζονται αυτή την βοήθεια και στήριξη περισσότερο από ποτέ, διότι γονιός δεν ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ αλλά γίνεσαι.  Η αντίληψη που επικρατούσε παλαιότερα, πως το παιδί είναι ένας άγραφος- λευκός πίνακας (tabularasa) και πως αποκλειστικά η οικογένεια ευθύνεται για την συμπεριφορά του, σήμερα έχει αποδειχτεί πως δεν ισχύει.  Οι συνομήλικοι, οι άλλοι ενήλικοι, οι κληρονομικές καταβολές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι καθοριστικοί παράγοντες στην διαμόρφωση τους.
Για να επιτευχθεί λοιπόν, η αρμονία και η λειτουργικότητα στην οικογένεια οι γονείς χρειάζεται να μετατοπιστούν από το πλαίσιο ενοχών και υψηλών απαιτήσεων στο οποίο κινούνται και να δημιουργήσουν ένα νέο πλαίσιο που θα βασιστεί στην κατανόηση του ρόλου τους, στην κατανόηση των φυσιολογικών χαρακτηριστικών ανάπτυξης των παιδιών τους, στην αναγνώριση των σύγχρονων παραγόντων που ασκούν επιρροή στην οικογένεια, στην πρόληψη πιθανών προβλημάτων και φυσικά στην αγάπη! 
Οι Σχολές γονέων αποτελούν θεσμό ενημέρωσης, πρόληψης και στήριξης των γονιών από το 1960. Σε κάθε συνάντηση το θέμα είναι διαφορετικό με στόχο μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση σε όλα τα αναπτυξιακά και σύγχρονα θέματα του παιδιού & εφήβου.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, 6μμ-7:30μμ
Εισαγωγική Συνάντηση Σχολών Γονέων
 "Προτεραιότητες & Γονικoί Στόχοι"
Συμμετοχή δωρεάν. Απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση. Tηλ. 2114094463
Πηγή  www.autognwsia.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου