Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ψυχοπαιδαγωγικές ασκησεις για το παιδί σε ένα βιβλιο

Προϊόν συνδημιουργίας και πρώτη συγγραφική δραστηριότητα για την ψυχολόγο-οικογενειακή σύμβουλο Χρύσα Βαλαμουτοπούλου είναι το παρόν βιβλίο, το οποίο αποτελεί ένα εγχειρίδιο- πρακτικό οδηγό που απευθύνεται σε ψυχολόγους, επαγγελματίες υγείας, ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς και γονείς.


Στόχος του βιβλίου αυτού είναι η συνάντηση/συνδημιουργία ενός ενήλικα και ενός παιδιού.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιέχει την εισαγωγή, όπου αποσαφηνίζεται ο τρόπος χρήσης του και γίνεται σύντομη αναφορά στο τι είναι επικοινωνία, πώς αναπτύσσεται η διαπροσωπική σχέση και ποια είναι τα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού.

Στο δεύτερο μέρος καταγράφονται οι δραστηριότητες χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες: θεραπευτικές, παιδαγωγικές, ψυχαγωγικές.

Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει έτοιμο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις δραστηριότητες.

Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη των επαγγελματιών που βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους για υλικό άμεσης πρακτικής εφαρμογής.

Επίσης απευθύνεται στους επαγγελματίες που βρίσκονται χρόνια στο χώρο προσφέροντάς τους νέες ιδέες, καθώς και στους γονείς, ώστε ο ελεύθερος χρόνος που περνούν με τα παιδιά τους να γίνει δημιουργικός.

Ευελπιστούμε να γίνει πηγή έμπνευσης για τον εμπλουτισμό της δημιουργικότητας, την ενίσχυση της επικοινωνίας και την ανάπτυξη της διαπροσωπικής σχέσης.

Τα έσοδα των πωλήσεων διατίθενται αποκλειστικά στον Σύλλογο Ελπίδα Παιδιών με Καρκίνο.


Πέτρα και νερό

176 δημιουργικές-θεραπευτικές δραστηριότητες για παιδιά: Για ψυχολόγους, επαγγελματίες υγείας, ειδικούς ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, γονείς

Γεωργία Ψαρρά και συνεργάτες 

Σαββάλας, 2011
287 σελ.
ISBN 978-960-493-041-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 14,70

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου