Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

"Ένα βραβείο δεν σημαίνει καταξίωση" υποστηρίζει ο ηθοποιός Θάνος Χρόνης


Κύριε Χρόνη, έχετε ένα πλούσιο βιογραφικό με πολλές συμμετοχές σε δουλειές που έχουν πραγματοποιηθεί σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Έχετε ξεχωρίσει ως κομβική για την καριέρα σας κάποια από τις συνεργασίες σας;

Η αληθεια ειναι πως καθε συνεργασία και καθε παραγωγη ειναι μια εμπειρια, μια δημιουργική διαδικασια που εχει να μου δωσει ξεχωριστά κατι διαφορετικο!.Άρα δεν μπορω να ξεχωρισω καποια-καθε μια ειναι ξεχωριστή για διαφορετικούς λογους καθε φορα!

 Κινηματογράφος, Τηλεόραση, Θέατρο. Αν θα έπρεπε να διαλέξετε ένα από τα τρία αυτά μέσα προβολής, ποιο θεωρείτε ότι σας έχει βοηθήσει περισσότερο ως προς την αναγνωρισιμότητά σας;

Σε ο,τι εχει να κανει με την αναγνωρισιμότητα μου ξεχωρίζω την τηλεοραση σαν το πιο μαζικό μέσο αυτη τη στιγμη στο ελληνικο κοινο. Σαφώς θα προτιμουσα να ηταν το θέατρο.

Το 2004 ήσασταν προτεινόμενος για το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία «ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ». Πώς ήταν για εσάς αυτή η εμπειρία; Τι απεκομίσατε;

Ήταν η δευτερη κινηματογραφική μου δουλεια την ιδια χρονια που βγηκα απο τη δραματικη, οποτε αυτο μου έδωσε κουραγιο και ελπίδα οτι μπορει με σκληρη δουλεια να δω-αυτο που με οριζει-σαν επάγγελμα..

Τι σημαίνει ένα βραβείο για εναν ηθοποιό; Πιστεύετε πως συνδέεται άμεσα με την καταξίωση του ή όχι απαραίτητα;

Καταξιωση δεν ξερω αν ειναι.. Αν δηλ τον αξιώνεις οτι εχει φθασει καπου και ποτέ δεν προκειται να πεσει απο αυτο το βάθρο που τον εχεις ανεβασει..Μαλλον επιβράβευση θα το θεωρούσα για την συγκεκριμένη παραγωγη-δουλεια-πορεια του.. Του δινει κουραγιο δηλ να συνεχίσει τον δυσκολο αγώνα του σε αυτο το απιστευτα δυσκολο επάγγελμα..

 Πρόσφατα, έγινε μεγάλη διαμάχη στην τηλεόραση σχετικά με το βραβείο Κάρολος Κουν που απενεμήθη στον Σάκη Ρουβα στην κατηγορία του αρχαίου Δράματος. Ποιά είναι η δική σας γνώμη για αυτή την απονομή;

Η επιτροπή που εχει επιλεγεί έδωσε το βραβείο. Δεν είδα καποιον να κρίνει την επιτροπή, αλλά έκριναν ολοι τον ιδιο τον καλλιτέχνη.. Επισης, έδωσαν το βραβείο στον κ.Ρουβα για την παραγωγη ΒΑΚΧΕΣ, που πρωταγωνιστούσε αξιοπρεπώς, και οχι για την συνολική προσφορά του στο αρχαίο δραμα..Ας ειμαστε συγκεκριμένοι κι ας μην χανόμαστε σε οχλαγωγιες..



Με αφορμη την πρόσφατη απονομή των Βραβείων Όσκαρ 2015, πού θα δίνατε το βραβείο για την καλύτερη Ταινία; Για το καλύτερο Α’ Ανδρικό Ρόλο;

Εκει που πηγαν ακριβως..το BIRDMAN απο σκηνοθετικής (πηρε αλλωστε και βραβείο σκηνοθεσιας δικαίως), υποκριτικής, φωτογραφικής, σεναριακης πλευρας όπως κι ο τροπος απόδοσης της ιστορίας, ηταν μαθημα για ολους σε ολα τα επίπεδα.. Το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου δικαιολογημένα πήγε σε αυτον καθώς παντα οι Αμερικανοί, λογω του γεγονότος οτι στεγανόποιουνται σαν ηθοποιοι, εντυπωσιάζονται με την οποιαδηποτε μεταπήδηση σε κατι αλλο!.Κοινως αρέσκονται οταν αλλαζουν οι ηθοποιοι τους (οπως με επιτυχια εκανε ως τωρα ο Louis και σάρωνε καθε φορα τα βραβεία).Πόσο μαλλον οταν βλέπουν μια καλη υποκριτικη οπως του συγκεκριμένου..

Με ποιόν εν ζωή σκηνοθέτη θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε και γιατί;

Θέτω παντα τους επόμενους στόχους μου κι οχι στόχους ζωης (αυτους τους θεωρω ουτοπίες). Επομένως όσον αφορά το θέατρο θα ηθελα να διεκδικήσω στο μέλλον να συμμετέχω σε δουλειες οπως των Κ.Παπακωνσταντινου, Δ.Καρατζα, Ν.Καραθανου, Α.Καραζηση, Σ.Λιβαθυνου, κ.α., και να συνεργαστώ με Ν.Γραμματικου, Κουτσιαμπασακου, Δημα, Κούτρα, Γιάνναρη, κ.ά. στον κινηματογράφο..

Εκτός από τη δράση σας ως ηθοποιός, κάνετε μεταγλωττίσεις σε ντοκιμαντέρ & τηλεοπτικά σήριαλ, συμμετέχετε σε διαφημιστικά σπικάζ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και σκηνοθετείτε θεατρικές ομάδες. Υπάρχει κάτι ακόμη που θα θέλατε να κάνετε επαγγελματικά κι ίσως δεν σας έχει δοθεί ακόμη η ευκαιρία;

Τις ευκαιρίες εμεις οι ιδιοι τις δημιουργούμε ως επι τω πλείστω..Οποτε οχι, δεν ειναι κατι καινουργιο που θα θελα να κανω, αλλά να εξελίξω τις ηδη υπάρχουσες δραςτηριοτητες μου..Ειναι αλλωστε τοσο σαρκοβορες που οσο και να τις τροφοδοτώ, ποτε δεν ειναι αρκετο..

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε περισσότερο. Πείτε μας κάτι για εσάς που εμείς οι πολλοι δεν γνωρίζουμε..

Ειμαι υδροχοος με ωροσκοπο λεων..Βγάλτε τα συμπεράσματα σας..

Πείτε μας τρία επίθετα που σας χαρακτηρίζουν..

Εχω εκπαιδευτεί να μην μιλαω ποτέ με επίθετα!..ειναι στατικά..μονο με ρήματα!..(ποσο ξεροκεφαλος-επίμονος και ισχυρόγνωμών ειμαι ε?)

Πότε ήταν η τελευταία φορά που γελάσατε πολύ «δυνατά»;

Στις προβες απο την παρασταση ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ που συμμετέχω τωρα-γελαω συνεχεια!







Έχετε νιωσει ποτέ ντροπή για κάτι που έχετε κάνει;

Οταν ξεχναω ονόματα ανθρώπων-πολύ συχνό φαινόμενο που οσο παει με ξεγυμνώνει ολοένα και περισσοτερο..

Στον ελεύθερο χρόνο σας, τι προτιμάτε να κάνετε;

Βλεπω παραστασεις, κινηματογράφο, πηγαινω για φαγητο με φιλους, γυμναστικη..

Αν η ζωή σας ήταν ταινία, τι τίτλο θα βάζατε;

Κάντο επιτελους ,μην το σκεφτεσαι!

Πού θα μπορούσαμε να σας απολαύσουμε ως θεατές αυτόν τον καιρό;

Στο θέατρο Αβατον!!..Ευπατριδών 3-διπλα στο μετρο γκαζι.. Η παρασταση λεγεται «ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ» (κωμωδια!)..Ξεκινησα την προηγουμενη βδομαδα και θα παιζω καθε Πεμ-Παρ..για 6 ακομα παραστασεις!!..Η διαρκεια είναι 100 λεπτά..

Σας ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε!

Κι εγώ με τη σειρα μου να σας ευχαριστήσω και σας εύχομαι καθε επιτυχια στις εκπομπές και το blog σας.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου